Indonesië heeft ontelbaar veel accommodatie mogelijkheden, van topklasse resorts op privé-eilanden en van onofficiële hotelkamers in het huis van een dorpshoofd tot donkere hokjes waar alleen een matras in past. De prijzen variëren door het hele land, maar over het algemeen is Indonesië ook op dit gebied één van de goedkoopste landen van Zuidoost-Azië. Je kunt eigenlijk overal wel terecht voor een slaapplaats tijdens je reis. Dat is maar goed ook. De afstanden tussen de eilanden en plaatsen zijn vaak enorm. De Indonesische gastvrijheid ontdek je wanneer je in een afgelegen dorpje zonder hotel strandt, het dorpshoofd zal in de meeste gevallen de zorg voor jou persoonlijk op zich nemen. Wanneer je de ideale stageplaats gevonden hebt, wil je uiteraard op een gunstige locatie ten opzichte van je stageplaats verblijven. Wij assisteren je bij het vinden van een betaalbare kamer, appartement of huisvesting. Dit wordt gedaan aan de hand van de door jouw opgegeven eisen. Denk hierbij aan een zelfstandig douche/toilet, keuken, aantal kamers etc. Voor het vinden van de juiste accommodatie, zetten we per locatie mensen aan het werk die voor je op zoek gaan naar woonruimte die aan je eisen voldoen. In vele gevallen doet het bedrijf waar stage wordt gelopen dit al, maar als dit niet aan je wensen voldoet, kunnen wij hierin assisteren. We proberen appartementen/huizen te regelen zo dichtbij mogelijk bij jouw stageplek en andere voorzieningen. Indonesië kent tal van ​ accommodaties, van een eenvoudig appartment tot een appartment met zwembad en fitness.


Het stagebedrijf

In bepaalde gevallen, verzorgt het stagebedrijf de accommodatie. In dit geval hoef je daar zelf geen kosten aan de spenderen. Vaak word dit gedaan bij hotelmanagement stages en in sommige gevallen, regelen de scholen dit bij docent stages. Dit zijn altijd gegarandeerde verblijfdplaatsen.


Bemiddeling door stageplaatsindoensië

We proberen appartementen te regelen zo dichtbij mogelijk bij jouw stageplek en andere voorzieningen. Indonesië kent tal van
​ accommodaties, van een eenvoudig appartment tot een appartment met zwembad en fitness.
De gemiddelde prijs van de accommodatie variereert tussen de € 100,- en € 1000,- /maand, afhankelijk van je wensen. Je hoeft geen langdurige verplichting aan te gaan, de situatie wordt maandelijks geevalueerd of je de kamer wil verlengen.
Wij garanderen dat deze plekken dan gereserveerd worden.


Zelf op zoek gaan

Indien er mensen zijn die de accommodatie geheel zelf willen verzorgen kan dat natuurlijk ook. Dit kan bijv. via airbnb.
De lokale site voor de mensen die de indonesisch taal bedgrijpen is hier de site : https://www.olx.co.id/ of rumah123.com voor (tijdelijke) huurwoningen.
Vaak kunnen deze mensen weinig tot geen engels, maar stageplaats indonesie wil hierin kostenloos bemiddelen zonder enige garanties.