Educatieve kinderen in de dorpen van Semarang test

Nou, dingen om je altijd beter te voelen, zijn om andere mensen in nood te helpen.

Ik deed een stage en samen met sommige van mijn vrienden hielpen we armen in nood, vooral mensen die bereid zijn om te werken en slimmer zijn dan anderen zal een ​​grote verandering in hun omgeving gaan  brengen.


Armoede Indonesië

Indonesië is de op twee na meest bevolkte democratie ter wereld en zijn bevolking is verspreid over duizenden eilanden in de Indische Oceaan. De unieke geografie en turbulente geschiedenis van het land hebben armoedebestrijding een uitdaging gemaakt. Indonesië heeft echter vooruitgang geboekt bij het bestrijden van armoede dankzij de sterke economische groei en de geconcentreerde armoedebestrijdingswetgeving.


De afgelopen jaren presteerde de economie van Indonesië echter zeer goed. Indonesië heeft de grootste economie in Zuidoost-Azië en de 16e grootste in de wereld. De Indonesische economie kent sinds 2004 jaarlijks vaste groeicijfers van vier tot zes procent per jaar. Bovendien is de werkloosheid erg laag, die in 2015 slechts 5,5 procent bedroeg.


Het land heeft positieve groeivooruitzichten voor de komende jaren. De Indonesische regering heeft laten zien dat ze hecht aan fiscale hervormingen om buitenlandse investeringen te verhogen, en de economische groei zal naar verwachting de komende jaren toenemen


Javaans karakter

 De Javaanse samenleving is van oudsher hiërarchisch gericht op de sultan en de hogere klassen aan de top. In suriname zijn de javanene trouwens totaal anders. Status is erg belangrijk onder de 'elegante zwijgzame vorsten van Java'. Dit is in strijd met de egalitaire overtuigingen van de islam. "De hoge" en "lage" taal die gebruikt wordt om superieuren en inférieurs aan te spreken, wordt nog steeds gebruikt in Halus (verfijnde) Javaanse cultuur gaat nog steeds weg. Het is geworteld in het hindoeïsme en draait om respect voor de sultan en waardering voor de hoge cultuur en kunst die ermee verbonden zijn.


 De Javaanse cultuur is beschreven als 'status geobsedeerd'. George B. Whitfield III schreef over expat.or.id: "Javaanse waarden evolueerden in een agrarische, sterk gestratificeerde, feodale samenleving. Waarden ontwikkeld in dergelijke samenlevingen zijn vaak ontworpen om de status-quo te beschermen en individueel initiatief te beperken. Ze lenen zich misschien niet gemakkelijk voor het verbeteren van attitudes en gedragingen die algemeen 'algemeen' worden geaccepteerd en die bevorderlijk zijn voor een zo efficiënt en effectief mogelijke internationale onderneming.


 Javanen staan ​​erom bekend dat ze de strikte etiquette naleven en opzettelijk voorzichtig zijn. Confrontatie gebeurt discreet en indirect. Halus beschrijft de verfijning die Javanen ambiëren te verkrijgen. Nonkong is een woord dat wordt gebruikt om de kunst van het rondhangen te beschrijven.


 Javanen staan ​​bekend om hun indirect heid. Net als de Japanse indirectheid, is het gebaseerd op beleefdheid en het aanpakken van problemen op een zodanige manier dat de persoon niet beledigd is en het vermijden van hints van kritiek, het wijzen op fouten of het vermelden van iets waar de andere persoon gevoelig voor is.

Het verschil met Japan is dat ze daar daadwerkelijk discipline hebben.

Geef een reactie op deze blog. Let op dat je geen bedrijfs/contact gegevens in je reactie mag achterlaten.

Commentaar voor deze blog

  • Traveller
    2018-08-07
    Zeker waar, ze zullen het denk ik ook nooit leren.