Voor de mannen onder ons, wanneer we "per ongeluk" gaan daten met Indonesische dames, dan is het belangrijk het volgende te weten.


De twee belangrijkste etnische groepen in Indonesië zijn de Javanen (90 miljoen mensen, 40% van de bevolking) en de Soendanezen (36 miljoen mensen, 15,5% van de bevolking). Beide hebben verschillende tradities, talen, culturen en keukens. Javanen leven meestal op Oost-Java (Yogyakarta, Soerabaja), terwijl Sundanezen uit de regio Bandung komen.

In Jakarta zijn de meeste meisjes die je tegenkomt Javaans of Sundanees. Het is ook gebruikelijk om Bataknese (Medan), Betawi (puur Jakarta), Indonesisch-Chinees, Manadonese (Manado) en Makassarese (Makassar) tegen te komen. In Bali, behalve Balinees, zul je meer Madurese (Madura) en etnische groepen uit Oost-Indonesië (Flores, Timur, Maluku) tegenkomen.
De meeste expats geven daar niet echt om en volgens hen is het eigenlijk allemaal hetzelfde. Integendeel, Indonesiërs wijzen graag op de verschillen tussen de bevolking van elke provincie.

Ze zullen specifieke kenmerken aan bepaalde etnische groepen geven, negatief of positief, en op basis van deze stereotypen zouden ze kunnen denken dat sommige gemengde "ras" -paren niet wenselijk zijn. Een aanhoudende mythe onder Indonesiërs is bijvoorbeeld dat een paar tussen een Javaanse man en een Soendanese vrouw niet goed kan werken.

Laten we voor een beter begrip bekijken wat de stereotypen zijn van de drie belangrijkste Indonesische etnische groepen:
Het Sundanese karakter:

Sundanese Model Melli Voo
Wat Indonesiërs zeggen:
Sundanese worden beschouwd als zacht en gemakkelijk in de omgang. Er wordt gezegd dat vanwege hun gastvrije karakter de penetratie van de islam onder hen sneller en gemakkelijker was in vergelijking met de Javanen. Om deze reden zijn ze over het algemeen meer religieus in vergelijking met de Javanen.

Sommigen zullen zeggen dat ze geen ambitie hebben en niet bereid zijn ver van hun huis te wonen. Een van de gevolgen is dat er minder zijn in topfuncties en functies. Onder ministers of ex-presidenten van Indonesië waren er maar heel weinig die van de Sundanezen waren.

Soevereine meisjes worden in Indonesië vaak de mooiste vrouwen genoemd, vooral vanwege hun lichtere huidskleur.
Als u een Sundanese dateert, kunt u een golf van uw maandelijkse uitgaven ervaren. Sundanese meisjes houden ervan om te besteden aan kleding, mobiele telefoons, laptops, schoenen, schoonheidsproducten en entertainment. Dergelijke geschenken worden verwacht als onderdeel van de relatie en het is soms moeilijk om te weten hoe oprecht de liefde is.
Sundanese meisjes worden soms bekritiseerd omdat ze zich gedroegen als diva's: veel onderhoud, verwend, overdreven dramatisch en trots op hun uiterlijk. Het lijkt erop dat ze zich bewust zijn van hun waarde en ze weten hoe ze er het beste uit kunnen halen.

Over hun open manier van denken zijn Sundanese gastvrij, zoals overal in Indonesië. Ik merkte geen verschillen in Bandung of Surabaya. Ik heb ook niet het gevoel dat ze minder ambitieus zijn dan andere Indonesiërs.
Met betrekking tot de materialistische denkwijze van Sundanese meisjes: ik vond dat het over het algemeen waar was, op enkele uitzonderingen na. Je moet ontwikkelde meisjes onderscheiden van Bandung's midden- en hogere klasse met plattelandsmeisjes van Indramayu. Meisjes met een slechtere achtergrond mogen door hun familie worden verwacht om te trouwen met iemand die voor hen zal zorgen. Die meiden zijn meestal populair onder Indonesische mannen en expats, dus ze hebben een breed scala aan opties. Natuurlijk zullen ze niet de gierige kiezen. Schoonheid in Indonesië komt vaak met een prijs en ik heb geleerd voorzichtig te zijn met de prachtige Sundanese. Ik vermijd ze normaal.
Het Javaanse karakter:

Miss Indonesia 2015 - Maria Harfanti - is Javaans (rechts)

Wat Indonesiërs zeggen:
Javanen worden vaak gekenmerkt met het "nrimo" -concept van het leven, wat betekent dat je je lot accepteert door de positieve kant ervan te zien. Als je bijvoorbeeld geen auto kunt betalen, zul je denken dat lopen je gezond houdt. Als gevolg hiervan wordt gezegd dat Javanen gehoorzaam en onderdanig zijn. Ze vermijden ook conflicterende situaties, geven er de voorkeur aan hun gevoelens voor zichzelf te houden in plaats van ze uit te drukken.
Geef een reactie op deze blog. Let op dat je geen bedrijfs/contact gegevens in je reactie mag achterlaten.

Commentaar voor deze blog

  • Traveller
    2018-09-04
    Mooie vrouwen