Geen geduld

Indonesië is een land waar mensen opgroeiden zonder sociale mentaliteit. Het is zo geworteld in hun denkwijze dat je hen niet eens de schuld kunt geven van hun gebrek aan fundamenteel NIET-zelfzuchtig zijn.

Het geduldig wachten in de rij voor de bus, trein of elk ander openbaar vervoer en wachtrijen bestaat bijna niet in Indonesië. Ze duwen zichzelf zo snel mogelijk door. Het heeft vooral geen zin, omdat de rit niet sneller wordt naar hun bestemming en het minder tijd kost om binnen te geraken. Ze denken daar niet zo over.

In de liften of deuropeningen wachten ze zelden tot de mensen als eerste naar buiten komen, ze willen eerst naar binnen.

In het bovenste gedeelte van de foto bovenaan (Singapore) hebben ze zelfs een groene lijn, waar mensen kunnen uitgaan, en achter de rode lijn moeten mensen wachten. In het onderste gedeelte (Indonesië) is het echt zonder regels. Het bewijst hoe onwetend de indonesiers zijn om te leren en ik denk niet dat het ooit zal veranderen.

De overheid staat het toe en doet er niets aan. Dus er is blijkbaar niemand in de lokale gemeenschap die hier problemen mee heeft.


Schaakmat



Besturen van een voertuig zonder verkeersregels

In indonesië wordt een rijbewijs voor een auto niet afgelegd door lessen te nemen en een rijexamen te doen, nee. Jij maar het rijbewijs voor ongeveer 300.000 (20 euro).

Alle mensen in Indonesië doen dat, dus je kunt niet verwachten dat iemand de regels kent. In het verkeer ken je de Indonesische mentaliteit.

Maar dat zou ook gelden voor andere ontwikkelingslanden. Ze geven niets om verkeersregels, links / rechts draaien betekent niet dat ze zullen wachten en toestaan ​​dat voertuigen die rechtdoor rijden als eerste kunnen rijden.

Motorfietsen, fietsen, auto's en vrachtwagens worden samen gemengd en dezelfde weg, zelfs de kleinste wegen van 2 manieren.

99% van de mensen is zo egoïstisch dat ze de eerste proberen te zijn. Alle verkeersregels die je in het westen hebt geleerd, moet je helemaal vergeten in Indonesië. Je kunt niet van de lokale bevolking verwachten dat ze je nooit hebben leren volgen. Wij blijven buitenlanders en zullen zich nooit bekommeren om het volgen van de regels.

Vaak zie ik op een 2way multi lane, ze zullen gewoon aan elke kant in de verkeerde richting gaan en uiteindelijk schaakmatigen zichzelf zoals je op de foto hierboven ziet. zie deze foto.


Zebrapad is weg decoratie of zelfmoord



Zebrastroken overal in Indonesië

Een zebrabaan, is slechts een decoratie voor de weg of een plaats om zelfmoord te plegen (zie afbeelding hierboven).

Serieus, ze zullen je nooit een verandering geven om als eerste te gaan volgens de verkeersregels die NIET bestaan ​​in deze Aziatische landen, behalve wanneer er een groot ongeluk gebeurt dat vaak voorkomt. Dan leren ze de regels die op de harde manier fout zitten. '

Motorfietsen wachten op het stoplicht op de zebrastroken. Mensen die willen oversteken, hebben een moeilijke en gevaarlijke taak, vooral met kinderen.

In moderne landen hoeven mensen zich geen zorgen te maken over andere mensen die hun voertuigen niet op zebrabanen willen laten stoppen.

Welnu, in Indonesië krijg je een ongeluk, ze begrijpen de regels niet, ook niet omdat ze de rijbewijzen hebben gekocht. Als je erover klaagt, zeggen ze gewoon: "Dit is Indonesië, en je bent een buitenlander!". Dus ze maken zichzelf correct op elke manier die ze kunnen. Maar toegeven dat het beter kan, zal nooit in hun gedachten komen.


Als het verkeer is vastgelopen, gebruiken mensen hun hoorns elke 4 seconden excessief in de hoop dat het verkeer sneller gaat.

Geen enkele logica.

Omdat het geen boetes zijn als iemand verkeersregels overtreedt, zullen deze nooit leren.

Aangezien geld praat in Indonesië, zouden ze dit moeten doen en dan kan het langzaam, stap voor stap een veiliger plek worden om op de weg te rijden.


Sociale status

Derde wereld Aziatische landen houden erg van status. Als je een grote en dure auto hebt, krijg je waarschijnlijk meer respect op de weg. Op deze manier zullen mensen met goedkopere auto's de weg vrijmaken voor jou. Rijke mensen hebben over het algemeen een hogere status en meer rechten overal. In Indonesië zoals ik het ken, zijn geld praat en onzin wandelingen.

En als je apenzaken doet die hier plaatsvinden, krijg je pinda's!

Sommige mensen die ik ken, eten alleen rijst met tempeh om geld te sparen. tempeh is een vegetarisch sojavoedsel dat is gegeten in Azië, met name Indonesië

Na een paar maanden kunnen ze een dure iPhone, Samsung Android, schoenen of wat dan ook kopen, waardoor ze het gevoel hebben dat hun status is verbeterd om op te scheppen voor hun vrienden, familie en buurt. Het statusplaatje van buitenaf is heel erg belangrijk.


Aziatische landen ontwikkeld

Aan de ándere kant. Singapore is een ontwikkeld land. Ze hebben veel manieren om iedereen duidelijk te maken om op een sociale manier samen te werken en het land te helpen efficiënt, schoon en gelijk voor iedereen te werken zonder dat het boven elk ander uitkomt, ongeacht de reden. Op de foto wordt heel duidelijk gemaakt wat de verschillen in wachttijd voor welke soort dan ook zijn tussen Indonesië en Singapore.

Kinderopvang in Singapore is zeer goed gedisciplineerd en wordt beheerd. 

Het enige voordeel van het leven in Indonesië is dat het eten, de accommodatie en de algemene kosten van het leven goedkoper zijn. Maar als je kinderen hebt en je wilt dat ze opgroeien (in Azië) met discipline en geen corruptie met een hoogstaand en onlogisch bureaucratisch systeem? laat ze dan opgroeien in Singapore of zelfs in Maleisië, dat is veel beter geregeld.


Hopelijk kan Singapore een voorbeeld stellen en de denkwijze van de ontwikkelingslanden zal opengaan om op te houden zo egoïstisch te zijn en samen te werken aan een betere toekomst.

Geef een reactie op deze blog. Let op dat je geen bedrijfs/contact gegevens in je reactie mag achterlaten.

Commentaar voor deze blog

  • Traveller
    2018-09-07
    Dit is helemaal correct