Visa zaken zijn zeer belangrijk. Het gaat over je eigen veiligheid.
Een Social Budaya/sociaal cultureel visum (index- 211 visa) is het correcte visum voor een aanvraag.

Heb je hier vragen over, bel gerust de Indonesische authoriteiten.

 

Verantwoordelijkheden

De enige autoriteit om een visum te verlengen ligt geheel in handen van de Indonesische immigratiedienst. Stage Indonesie volgt de wetgeving en iedere tussentijdse verandering ligt buiten de verantwoordelijkheid van Stage Indonesie. Stage Indonesie zal te allen tijden een beslissing van de immigratiedienst in Indonesie en de ambassade te respecteren ahv de geldende immigratie wetgeving.

De student krijgt advies op grond van de bindende wetgeving (Law no. 6/2011) en ministeriele regelingen.

Stage Indonesie stelt de visum processing direct in werking op het moment dat

1/ het stagecontract ondertekend is;

2/ de student aan zijn/haar financiele verplichting richting Stage Indonesie voldaan heeft.

3/ de gekopieerde ID-kaart + de pagina ernaast in het paspoort in kleur en fullpage naar ons is opgestuurd.

Iedere visum verlenging bij immigratie in het regiokantoor in de buurt waar de student resideert kan verschillende voorwaarden stellen en verschillende documenten kunnen hiervoor benodigt zijn.

 

Social cultural  (sosial budaya)  index. 211

 

De immigratiedienst adviseert voor internationale studenten welke korter dan 6 maanden stage willen lopen in Indonesie. Het visum is geldig tm 180 dagen  (+/-) 6 maanden, MAAR dient tussentijds verlengt te worden. Iedere verlengingen vind plaats op het lokale immigratiekantoor in Indonesie in de buurt waar jij woont.

 

Binnen 60 dagen vindt de eerste verlenging plaats, daaropvolgend iedere 30 dagen tot de duur van 180 dagen (+/-) 6 maanden.  ​Onze visa consultants zullen deze verlengingen uitvoeren in Indonesie aangezien vertrouwelijke juridische bedrijfsdocumenten overlegd dienen te worden van de stagebedrijven en om studenten niet bloot te stellen aan de Indonesische autoriteiten.  Iedere visumverlenging brengt apart extra kosten met zich mee.

 

Wat houdt het sponsorschap in?

Een sponsorschap is benodigd voor het lopen van een stage. Dit houdt in dat de stageorganisatie of afgegevaardigde jou uitnodigt verantwoordelijk is voor jou gedurende de tijd dat je in Bali of Jakarta stage loopt.

Geldige duur van het Social Budaya Visum

Op het plakaat in je paspoort staat 60 dagen geldigheid, het visum is echter verlengbaar bij immigratie tot de max. duur van 180 dagen.

Aankomst
1e verlening
2e verlening
3e verlening
4e verlening
Exit
60 dagen
30 dagen
30 dagen
30 dagen
30 dagen
Einde
Aankomst
60 dagen
1e verlening
30 dagen
2e verlening
30 dagen
3e verlening
30 dagen
4e verlening
30 dagen
Einde
Exit